Translation
RomânăMagyar

Az előző évek hagyományaihoz híven 2019. május 31-én pénteken került megrendezésre, Sarkad Városában a Sarkadi Kistérségi Sportnapra.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezésére 1988 óta május 31. a Dohányzásmentes Világnap. Az évről-évre megrendezésre kerülő programsorozatok célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás veszélyeire.

A Sarkadi Egészégfejlesztési Iroda a megrendezett sportnappal kívánt a nemzetközi felhíváshoz csatlakozni.

A rendezvény több helyszínen, több sportágban zajlott. A szervezők az idei programmal is törekedtek valamennyi mozogni vágyó korosztály számára sportprogramot biztosítani.

Lehetőség nyílt a délelőtti órákban az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnázium és Gyulai Szakképzési Centrum diákjai számára labdajátékok kipróbálására, az Epreskert utcai Óvodában Ovi foci mérkőzésre.

A legfiatalabb korosztály sem maradt ki az idei rendezvényből. A bölcsődés kisgyermekek számára vidám, játékos sorversenyeket biztosítottak a sport trénerek.

A délelőtt az idősebb korosztály számára is biztosított mozgási lehetősége.  A  Gyulai úti Idősek Otthona nyugdíjasai nyaki gerinctornán vehettek részt gyógytornász irányításával.

A fiatal és középkorosztály számára teniszezési lehetőség nyílt Kinizsi Sporttelep teniszpályáján. A Gimnázium Tornacsarnoka ezen a sportnapon is hangos volt a szurkolóktól, hiszen a Sarkadi Kistérségből érkező futballcsapatok mérkőzhettek. A szervezők minden résztvevő számára gyümölcsöt, müzli szeletet és ásványvizet biztosított.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.